Energie Coöperatie Hooghalen schenkt Integraal Kindcentrum zonnepaneleninstallatie

Hooghalen – IKC de Bosvlinder in Hooghalen is voorzien van zonnepanelen. Dat is een eerste kleine stap, wat ook de Stichting Schooldakrevolutie als doel heeft, om alle scholen in Nederland te voorzien van zonnepanelen. De Stichting Schooldakrevolutie ziet dit als een begin van de opstap voor verdere verduurzaming van het schoolgebouw – èn bewustwording bij de generatie van de toekomst. 

Energie Coöperatie Hooghalen (ECH) is opgericht om de duurzaamheid en leefbaarheid van Hooghalen te verbeteren.  Particulieren en bedrijven die hun energie afnemen bij Energie VanOns, zorgen ervoor dat geld naar Hooghalen terugkomt. De ECH schenkt elk jaar een bedrag aan een stichting of vereniging in Hooghalen e.o. voor verduurzaming. Hoe meer inwoners van Hooghalen e.o. klant worden van Energie VanOns, hoe meer geïnvesteerd wordt in verduurzaming van de gemeenschap.

De leden van de Energie Coöperatie Hooghalen hebben in 2018 besloten om een bedrag ter beschikking te stellen voor het schenken van een kleine zonnepaneleninstallatie aan  het kindcentrum met als wens dat de opgewekte energie kan worden bijgehouden via een internet monitoring programma. Zie: https://monitoringpublic.solaredge.com/solaredge-web/p/kiosk?guid=cddbd973-833b-441f-b044-448a251492ed

Via een lespakket duurzaamheid kunnen de kinderen in de klas leren hoe ze duurzaam met energie om moeten gaan, maar ook wat er gebeurt als ze dit niet doen.

De ECH heeft het zonnepanelen bedrijf IJsselenergie benaderd en bereid gevonden om tegen een verlaagd tarief een complete zonnestroom installatie te leveren. Dit pakket bevat 4 zonnepanelen, een uitgebreide omvormer met compact technologie en één power optimizer die speciaal is ontwikkeld voor PV-systemen van 4 tot 8 panelen. De verwachting is dat er ongeveer 900kWh per jaar aan elektrische energie kan worden bespaard. Dit is een kleine bijdrage om aan minimale duurzaamheidseisen te kunnen voldoen.

Kom naar IKC de Bosvlinder op 28 februari. IKC de Bosvlinder en de Energie Coöperatie Hooghalen organiseren een korte openingsceremonie van deze zonnepanelen installatie op 28 februari 2019 om 09:45u. U bent van harte welkom.