Actueel

Informatiebord leveranciers zonnepark Hijken

Solarcentury (eigenaar Statkraft) gaat samen met de Energie Coöperatie Hooghalen van zonnepark Hijken een lokaal initiatief maken. Daarom wil Solarcentury omwonenden de mogelijkheid geven om obligaties te kopen met een aantrekkelijk rendement. Deze obligaties worden uitgegeven in samenwerking met de Energie Coöperatie Hooghalen. Deze obligatieregeling wordt nu verder uitgewerkt. Solarcentury heeft een omgevingsvergunning gekregen en is begonnen met de bouw. Zie tab “Projecten” voor meer informatie. Pas als de bouw is gevorderd zal er een start worden gemaakt met de uitgifte van obligaties.

Hoe zal de obligatieregeling eruit komen te zien?

De obligaties worden exclusief uitgegeven aan inwoners van de gemeente Midden-Drenthe.

De obligaties zullen €25,00 gaan kosten. U krijgt hierbij jaarlijks rendement uitgekeerd op basis van de productie van het zonne-energieproject. Op het einde van de looptijd van het zonne-energieproject krijgt u uw eigen investering weer terug. Het verwachte rendement zal 3,5% zijn over een looptijd van 15 jaar.
Er geldt een maximum per deelname van €10.000 aan obligaties.

Interesse?

Indien u op de hoogte wilt worden gehouden over het zonnepark en de obligatieregeling, kunt u geheel vrijblijvend onderstaand formulier invullen. Zodra er nieuws is zullen we u hiervan op de hoogte houden.

Voor meer informatie over Solarcentury en het initiatief kunt u de website https://www.solarcentury.com/nl/zonneweides/hijken-beilen bezoeken.