Actueel

Informatiebord leveranciers zonnepark Hijken

Statkraft gaat samen met de Energie Coöperatie Hooghalen van zonnepark Hijken Beilen een lokaal initiatief maken. Daarom wil Statkraft omwonenden de mogelijkheid geven om obligaties te kopen met een aantrekkelijk rendement. Deze obligaties worden uitgegeven in samenwerking met de Energie Coöperatie Hooghalen. Deze obligatieregeling wordt nu verder uitgewerkt. Statkraft heeft een omgevingsvergunning gekregen en is bijna klaar met de bouw. Zie tab “Projecten” voor meer informatie. Pas als het zonnepark operationeel wordt zal er een start worden gemaakt met de uitgifte van obligaties.

Hoe zal de obligatieregeling eruit komen te zien?

De obligaties worden in eerste instantie exclusief uitgegeven aan inwoners van de gemeente Midden-Drenthe.

Investeer in de opwek van zonnestroom door een lening te verstrekken tegen 3,7% nettorente met een looptijd van 10 jaar.

U kunt al investeren vanaf € 100.

Op het einde van de looptijd van het zonne-energieproject heeft u uw eigen investering terug. Het totaal te ontvangen bedrag zal jaarlijks worden uitgekeerd volgens onderstaand indicatief voorbeeld. (Het precieze eind bedrag is afhankelijk van de ingangsdatum investering).

Er geldt een maximum per deelname van €10.000 aan obligaties.

Interesse?

Indien u op de hoogte wilt worden gehouden over het zonnepark en de obligatieregeling, kunt u geheel vrijblijvend onderstaand formulier invullen. Zodra er nieuws is zullen we u hiervan op de hoogte houden.

Voor meer informatie over Statkraft en het initiatief kunt u de website https://www.statkraft.com/nl/over-statkraft/waar-wij-actief-zijn/Nederland/hijken/ bezoeken.

Statkraft is de grootste producent van duurzame elektriciteit in Europa. Het bedrijf produceert al 125 jaar energie, met name uit waterkracht, wind en zon. In Nederland is Statkraft met een gemotiveerd team meer dan 20 jaar actief; sinds 2016 ontwikkelen ze grootschalige zonneparken.Verdere informatie over Statkraft kunt u vinden door de website https://www.statkraft.nl te bezoeken.

Ontmoet Statkraft
Bron: Statkraft